Boeklancering en inspiratieavond communicatie voor sportverenigingen

Communicatie verandert. Razendsnel zelfs. In een aantal jaar verdween bij veel sportverenigingen het clubblad en werden platforms als Instagram verwelkomd. Welke middelen kies je voor de vereniging? Hoe kun je met communicatie nieuwe leden werven? Hoe kun je vrijwilligers behouden? Hoe bied je sponsoren een podium? Het nieuwe Handboek Communicatie voor sportverenigingen en een inspiratieavond op 28 januari wijzen clubs de weg.  


Communicatieadviseur Martin van Berkel schreef het Handboek Communicatie voor sportverenigingen om clubs op weg te helpen naar succes met hun communicatie. Het handboek wordt donderdagavond 28 januari gelanceerd in combinatie met een inhoudelijke sessie over het onderwerp. Sportverenigingen kunnen zich nu aanmelden voor een inspirerend programma.  

Tijdens de avond neemt auteur Martin van Berkel (werkzaam voor Rotterdam Sportsupport en eigenaar van Clubbereik) de vereniging mee in de ontwikkelingen in communicatieland en de gevolgen voor strategische keuzen voor sportverenigingen. Een centrale plaats in het programma is er voor content. Op een concrete manier komt aan bod met welke type berichten en acties verenigingen succes kunnen boeken.  


Programma
Het programma op 28 januari is als volgt:  

19.00    Inloop
19.30    Boekpresentatie
19.45    Themasessie ‘Presteren met communiceren’
21.30    Borrel
22.00    Einde  


De locatie is Rotterdams Vakcollege de Hef, Slaghekstraat 221, 3074 LJ Rotterdam.  


Deelnemen en handboek
Per club kunnen maximaal drie personen de bijeenkomst bijwonen. Na afloop ontvangt iedere vereniging één exemplaar van het Handboek Communicatie voor sportverenigingen ter waarde van € 29,15. De avond wordt georganiseerd door Rotterdam Sportsupport. Deelname aan de avond en de ontvangst van het handboek is voor Rotterdamse verenigingen gratis. Ook verenigingen buiten Rotterdam kunnen de avond bijwonen. Zij betalen daarvoor 70 euro. In dit bedrag is deelname door maximaal drie personen vanuit de club en één exemplaar van het handboek per vereniging inbegrepen.

 

Aanmelden
Wil je de themabijeenkomst bijwonen? Meld je dan aan via dit formulier. Aanmelden is mogelijk tot en met maandag 25 januari. Na aanmelding ontvang je een bevestiging met route- en parkeerinformatie. Clubs buiten Rotterdam ontvangen tevens de factuur.

 

Boek bestellen
Wil je wel het boek bestellen, maar niet de avond bijwonen? Maak dan gebruik van de early bird-actie. Iedereen die vóór 31 januari, betaalt geen verzendkosten en ontvangt een gratis halfjaarabonnement op SPORT Bestuur en Management.* Ook maakt iedere club kans op een gratis quickscan op de online communicatiemiddelen van de vereniging. Klik hier om het handboek te bestellen.  


* Bestellers maken alleen aanspraak op het halfjaarabonnement op SPORT Bestuur en Management als zij de afgelopen 24 maanden geen abonnement op dit vakblad hebben gehad.

Geen commentaar

Plaats je commentaar.